top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMyrna Christencoach

Hij ontfermt zich...


Ontfermen... wat betekent dat ook alweer. Het is zo'n woord waar ik een beeld bij heb maar niet zomaar een kloppende uitleg aan kan geven... een 'oud' woord... Ik zal je meenemen in mijn beelden bij het woord 'ontfermen' en misschien herken je er iets in.


Ik zie een moederkip voor me waarbij haar kuikentjes verstopt zitten, schuilen onder haar vleugels. Of ik denk aan een kind dat de wandeling niet meer volhouden kan en door vader op de nek genomen wordt. Of zoals een Herder op zoek gaat naar dat ene schaap wat blijkbaar verdwaald is geraakt. Hij zoekt èn vindt het verdwaalde schaap en brengt het dan terug bij de kudde en onderzoekt en verzorgt het daar. Zie jij in deze woorden 'ontferming' terug?


De tekst van een liedje komt in mijn hoofd; 'Juist op die momenten als het echt niet meer gaat, laat me merken en laat me voelen dat U werkelijk bestaat... ' (Reni &Elisa, Als het leven soms pijn doet.)

Op die momenten dat het echt zwaar is in je leven, dat het echt niet meer lijkt te gaan, dat je overweldigd wordt door emoties...

Dan wil ik je de bijbeltekst in de afbeelding nog eens vragen te lezen. Laat de woorden goed bij je binnenkomen.

Wat spreekt de tekst tot jou?


'Goed is de Heer voor alles en allen, Hij ontfermt zich over heel Zijn schepping. ' psalm 145:9.


Als je pijn voelt (in welke vorm dan ook); vertel het aan God want Hij wil je heel maken en je helpen om je de weg te wijzen hoe.

Als je weet en ervaart dat de tekst voor jou is en verlang je naar herstel en actie; vertel het aan God en vraag de Heilige Geest je de weg te wijzen hoe je tot welke actie kunt komen die je werkelijk op een plek brengt waar je bewust, vrij en in vrede met en voor God kunt leven.


Verlang jij daar naar? Waar zoek jij je antwoorden? Kan ik je er bij helpen?


God ontfermt zich... over allen... over jou.


Lieve groet,

Myrna29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review

Comments


bottom of page