top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMyrna Christencoach

Liefde


Bron: bijbel, 1 korinthiers 13:13


In een crisissituatie omhelzen we elkaar haast instinctief. Waarom? Omdat het lichamelijk contact de liefde op een krachtige manier uitdrukt. In crisissituaties hebben we veel stresshormonen in ons lichaam. Door aanraking komt het tegenovergestelde hormoon vrij, het gelukshormoon oxytocine. En wat nu als je zo enorm van een knuffel houdt maar krijg je die niet (meer)...

Of als je het schouderklopje van je collega zo waardeert omdat je dat zo veel meer 'zegt' ( voelt zou beter op zijn plaats zijn) dan een compliment...

Dan zou 'Lichamelijk contact' volgens Gary Chapman, relatietherapeut, jouw belangrijkste liefdestaal kunnen zijn. Voor ieder van ons is het belangrijk om ons geliefd te voelen. Je zit dan lekkerder in je vel, je ervaart meer vreugde en kunt ook beter liefde uitdelen aan de mensen om je heen. Een echte diepe geborgenheid en je geliefd weten kunnen we bij onze liefdevolle Vader in de hemel ervaren. Tegelijk ben jij op een unieke manier gemaakt en bedacht en mag je liefde ontvangen door mensen om je heen.


Ontstaan er bij jou nu vragen? Of herken jij je in bovenstaande en wil je beter begrijpen hoe jouw liefdestaal werkt en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen? Of voor je partner, collega of andere belangrijke persoon in je leven?

Of denk je; 'Brrrr... die 1,5e meter mag voor mij wel blijven', maar vraag je je nu af welke liefdestaal bij jou past en hoe jij beter voor jezelf kan zorgen, je geliefd kunt voelen en dus beter in je vel zitten?

Neem gerust contact met me op om te kijken of je een coachvraag hebt waar we mee aan de slag kunnen.


Lieve groet,

Myrna


myrna.coaching@gmail.com


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Review

Comments


bottom of page